Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@19:28:49 GMT

فک رهن سند ملک وام دار با طرح رها بانک مسکن

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۸۳۴۰۲

فک رهن سند ملک وام دار با طرح رها بانک مسکن

تا قبل از آمدن طرح رها بانک مسکن، مالکین فقط زمانی می توانستند سند آپارتمان های وام دار خود را از رهن بانک خارج کنند که تمام اقساط آن پرداخت شده باشد.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام ملک هفت، اما طرح رها بانک مسکن شرایطی را فراهم آورده که مالکین در صورت تمایل بتوانند فک رهن سند واحد مسکونی وام دار خود را زودتر انجام داده و حتی اقدام به فروش آن کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه ملک هفت به مزایا و ایرادات این طرح خواهد پرداخت.

خدمات طرح رها بانک مسکن

مالکان آپارتمان های وام دار با استفاده از طرح رها بانک مسکن، بدون اینکه اقساط وام خود را به طور کامل تسویه کنند، می توانند در پنج سال  آخر دوره بازپرداخت وام، با سپرده گذاری 110 درصدی از باقی مانده اقساط، سند واحدمسکونی خود را از رهن بانک مسکن خارج کرده و از مزایای آزادی سند آپارتمان خود استفاده نمایند.

مدیر روابط عمومی بانک مسکن در خصوص این طرح می گوید، با اجرای طرح رها، مالکان می توانند 110 درصد از اقساط باقی مانده آپارتمان وام دار خود را به صورت سپرده در بانک مسکن قرار داده و سالانه از سود 20 درصدی آن بهره مند شوند.

مزایای طرح رهابانک مسکن

مدیر شعب بانک مسکن در استان قزوین در خصوص این طرح توضیح داد: درحالت عادی و بدون استفاده از طرح رها بانک مسکن، مالک واحدمسکونی که برای خرید خانه اقدام به دریافت تسهیلات مسکن نموده است، تا زمانی که اقساط تسهیلات را به طور کامل تسویه نکند، نمی تواند سند آپارتمان خود را از رهن بانک آزاد کند و اگر به هر دلیلی بخواهد ملک خود را زودتر بفروشد، باید مبلغ باقی مانده اقساط را به طور یکجا پرداخت کند که این از توان اکثر وام گیرنده ها خارج است.

اما با استفاده از طرح رها بانک مسکن، افراد با سپرده گذاری 110 درصدی از باقی مانده تسهیلات، که به عنوان ضمانت در بانک نگه داری می شود، می توانند در کنار فک رهن سند ملک خود از بانک، همچنان اقساط باقی مانده وام را به صورت ماهانه بپردازند.

در این صورت اگر مالک بخواهد ملک خود را بفروشد و از فروش آن استفاده کند و یا اینکه بخواهد ملک خود را تبدیل به احسن کند، با استفاده ازطرح رها، دیگر نیازی به صبر کردن تا پایان بازپرداخت کامل اقساط ندارد و به راحتی می تواند سند خود را از رهن بانک خارج کند.

ایرادات وارده برطرح رها

برخی از مشاوران املاک و کارشناسان این حوزه در خصوص طرح رها معتقدند که این طرح مانند سایر طرح های بانکی به بازار مسکن کمکی نکرده و آن را از رکود خارج نمی کند و  همچنان مردم از خرید و فروش مسکن اجتناب میکنند.

آن ها مهمترین ایرادی که بر این طرح گرفته اند، بلوکه کردن پول افراد و عدم استفاده آن ها از این سپرده می باشد.

برای مثال: اگر یک مالک آپارتمان وام دار بخواهد ملک خود را تبدیل به احسن کند و ملک بهتری را خریداری نماید باید مقداری از پول فروش واحد مسکونی خود را برای آزادسازی سند در بانک به عنوان سپرده قرار دهد و بانک نیز این سپرده را بلوکه می کند.

راه دیگر برای این مالک این است که خانه تازه خریداری شده را رهن بدهد و پول آن را به عنوان سپرده در بانک قرار دهد. در این صورت عملا مالک سرمایه دیگری برای خرید مسکن ندارد. اما اگر این سپرده بلوکه نمی شد موضوع فرق میکرد.

ایراد دیگری که بر این طرح می گیرند این است که به طور کلی بسیاری از طرح ها مانند همین طرح، تا زمانی که اجرایی شوند بسیار زمان می برند و حتی بسیاری از آن ها لغو میشوند.

مورد دیگر این است که، افرادی که اقدام به دریافت وام مسکن می کنند، اکثرا ازقشر ضعیف جامعه هستند و پول نقد آنچنانی ندارندکه بخواهند برای سپرده گذاری برای آزادسازی سند قرار دهند.

به طور کلی نوسانات شدید و نرخ تورم در قیمت مسکن و بازارهای سرمایه گذاری، موجب شده است که این قشر همان خانه فعلی خودرا که با دریافت وام مسکن خریداری کرده اند را نگه داشته و برای خرید واحد بهتر ریسک نکنند.

البته تا زمانی که این طرف به طور کامل فراگیر و اجرایی نشود نمیتوان نسبت به مزایا و معایب آن اظهار نظر کرد.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: طرح رها بانک مسکن باقی مانده وام دار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۸۳۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متقاضیان نهضت ملی مسکن همچنان پشت در بسته بانک‌ها

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، مطابق آمار وزارت راه و شهرسازی در قالب طرح نهضت ملی مسکن هم‌اکنون ۲.۵ میلیون واحد نهضت ملی مسکن مراحل ساخت خود را آغاز کرده و از این تعداد ۱.۸ میلیون سرپرست خانوار برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شده‌اند. ۰.۷ میلیون متقاضی نیز در حال طی مراحل اولیه برای معرفی به نظام بانکی هستند.

بیشتر بخوانید: پیشنهاد افزایش ۲ برابری حق مسکن از سوی وزیر کار

از طرفی از ۱.۸ میلیون متقاضی نهضت ملی مسکن که جهت دریافت تسهیلات به نظام بانکی معرفی شدند، کمتر از ۰.۸ میلیون متقاضی موفق به انعقاد قرارداد تسهیلات با بانک شده‌اند.

به معنای دیگر این آمار آن است که ۵۵ درصد از متقاضیان واجد شرایطی که مراحل آماده‌سازی زمین و تسهیلات را در بانک طی کردند، موفق به انعقاد قرارداد با بانک نشده‌اند.

نکته مهم اینکه انعقاد قرارداد با نظام بانکی به معنای دریافت تسهیلات نیست و تا زمانیکه وام متقاضی به دست برسد راه طولانی وجود دارد.

مطابق قانون جهش تولید مسکن، نظام بانکی مکلف به پرداخت سالانه ۲۰ درصد از تسهیلات خود به بخش مسکن است اما در طول ۳ سال گذشته عملکرد بانک‌ها با تعهدات قانونی فاصله دارد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

کد خبر: 1229488 برچسب‌ها مسکن ملی

دیگر خبرها

  • عملکرد بانک مسکن در طرح «نهضت ملی مسکن » قابل تحسین است
  • قدردانی استاندار همدان از عملکرد بانک مسکن در تامین مالی ساخت پروژه های نهضت ملی مسکن
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • پیشرفت نهضت ملی مسکن در غیبت بانک‌های خصوصی
  • سهم صفر درصدی مشارکت ۱۸ بانک در نهضت ملی مسکن
  • جزئیات جدید از تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن همچنان پشت در بسته بانک‌ها
  • یک میلیون نفر در صف دریافت وام ودیعه مسکن قرار دارند
  • آخرین وضعیت وام ودیعه مسکن اعلام شد+ جزییات
  • تسهیلات ودیعه مسکن به ۴۴۵ هزار متقاضی پرداخت شد