Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@13:37:52 GMT

شکست انحصار وام مسکن و تاثیر آن در بازار ملک

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۹۴۴۲۲

مدیرعامل فرابورس ایران معتقد است عرضه بیشتر اوراق تسهیلات مسکن در بانک‌ها می‌تواند روی قیمت ملک و تامین مالی آن تاثیر داشته باشد.

به گزارش ایسنا، مردم می‌توانند برای گرفتن وام مسکن از اوراق تسهیلات مسکن استفاده کنند. این اوراق در فرابورس ایران معامله می‌شود و ارزش اسمی هر ورق از اوراق تسهیلات مسکن ۵۰۰ هزار تومان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدت‌ها بانک مسکن تنها عرضه‌کننده این اوراق بود، اما در سال گذشته قرار بر این شد که تعداد دیگری از بانک‌ها نیز وارد بازار تسه شوند.

مدت‌ها پس از تصمیم‌گیری در این مورد که دیگر بانک‌ها وارد عرضه اوراق تسهیلات مسکن شوند و انحصار بانک مسکن در این مورد بشکند، به تازگی قرار بر این شده که بانک ملی ایران نیز این اوراق را منتشر کند.

تعدادی معتقدند که با عرضه اوراق تسهیلات مسکن در تعداد بیشتری از بانک‌ها و از بین رفتن انحصار بانک مسکن در زمینه عرضه تسه می‌تواند روی قیمت آن تاثیر بگذارد و آن را به سمت پایین هدایت کند.

اما در حال حاضر تنها بانکی که غیر از بانک مسکن وارد بازار تسه شده، بانک ملی است که مقدار عرضه‌ آن تاکنون قابل توجه نبوده است و این موضوع باعث شد که قیمت اوراق تسهیلات مسکن نسبت به ماه‌های گذشته تفاوت چشمگیری نداشته باشد.

امیر هامونی مدیرعامل فرابورس ایران در این مورد در پاسخ به ایسنا گفت: عرضه اوراق تسهیلات مسکن در بانک مسکن می‌تواند روی قیمت ملک و تامین مالی ملک تاثیر داشته باشد.

وی درباره مقدار اوراقی که توسط بانک ملی منتشر می‌شود و تاثیر آن روی بازار گفت: اگر رقم قابل توجهی اوراق عرضه شود، می‌تواند روی بازار تاثیر داشته باشد، اما در حال حاضر رقم این اوراق ۵۰۰۰ میلیارد تومان است.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۹۴۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متقاضیان نهضت ملی مسکن همچنان پشت در بسته بانک‌ها

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، مطابق آمار وزارت راه و شهرسازی در قالب طرح نهضت ملی مسکن هم‌اکنون ۲.۵ میلیون واحد نهضت ملی مسکن مراحل ساخت خود را آغاز کرده و از این تعداد ۱.۸ میلیون سرپرست خانوار برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شده‌اند. ۰.۷ میلیون متقاضی نیز در حال طی مراحل اولیه برای معرفی به نظام بانکی هستند.

بیشتر بخوانید: پیشنهاد افزایش ۲ برابری حق مسکن از سوی وزیر کار

از طرفی از ۱.۸ میلیون متقاضی نهضت ملی مسکن که جهت دریافت تسهیلات به نظام بانکی معرفی شدند، کمتر از ۰.۸ میلیون متقاضی موفق به انعقاد قرارداد تسهیلات با بانک شده‌اند.

به معنای دیگر این آمار آن است که ۵۵ درصد از متقاضیان واجد شرایطی که مراحل آماده‌سازی زمین و تسهیلات را در بانک طی کردند، موفق به انعقاد قرارداد با بانک نشده‌اند.

نکته مهم اینکه انعقاد قرارداد با نظام بانکی به معنای دریافت تسهیلات نیست و تا زمانیکه وام متقاضی به دست برسد راه طولانی وجود دارد.

مطابق قانون جهش تولید مسکن، نظام بانکی مکلف به پرداخت سالانه ۲۰ درصد از تسهیلات خود به بخش مسکن است اما در طول ۳ سال گذشته عملکرد بانک‌ها با تعهدات قانونی فاصله دارد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

کد خبر: 1229488 برچسب‌ها مسکن ملی

دیگر خبرها

  • پیشرفت نهضت ملی مسکن در غیبت بانک‌های خصوصی
  • سهم صفر درصدی مشارکت ۱۸ بانک در نهضت ملی مسکن
  • جزئیات جدید از تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن همچنان پشت در بسته بانک‌ها
  • یک میلیون نفر در صف دریافت وام ودیعه مسکن قرار دارند
  • آخرین وضعیت وام ودیعه مسکن اعلام شد+ جزییات
  • تسهیلات ودیعه مسکن به ۴۴۵ هزار متقاضی پرداخت شد
  • عرضه به هنگام زمین و تأمین اعتبارات برای خرید مصالح از ضروریات ساخت مسکن توسط مردم است
  • چرا انتشار اوراق رهنی مسکن در ایران گره گشا نبود؟
  • عرضه به هنگام زمین و تامین اعتبارات لازم برای خرید مصالح از ضروریات ساخت مسکن توسط مردم است